Monday, June 24, 2013

3:29


Katakanlah (wahai Muhammad), "Jika kamu menyembunyikan apa yang ada dalam dada kamu atau kamu mendedahkannya, pasti Allah mengetahuinya. Dia mengetahui segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu.

Sunday, June 23, 2013

Seo In Guk


Untuk hari ni, sumpah last. 

research, currently

aerodynamic styling, tang mana aerodynamic pun aku tak nampak. mihihihi~

p/s: biarkan aku tenggelam dalam kebodohan saat ini. sebab bagi aku, ini sangat lawak .

Express Randomly Thought

Assalamualaikum.:)

This random words dari EFFORT adalah terhasil lepas baca Ajaib by Syafiq Aizat. dan EFORT adalah sketches+journal yang ke-4. Thanx to cik Merida yang hadiahkan EFFORT. :'))

Pada mulanya, aku rasa macam nak ulas isi kandungan Ajaib secara bijaksana, tapi perkara lain yang keluar.


copy paste from EFFORT

astaghfirullahala'zim. .Like, kita boleh mati bila-bila je. Even sekarang dengan izin Allah. Kun Fayakun!.

Kita manusia, insan kerdil yang selalu lupa, berani masa Allah offer untuk jadi khalifah Allah di muka bumi. Gunung pun TAK sanggup nak terima wey! Nampak tak manusia ni macam mana? Rasa maca nak guna pepatah cakap tak serupa bikin bila,

"Allah anugerahkan akal fikiran. Turunkan Islam sebagai panduan hidup"

but manusia (I mean, majority umat akhir zaman) buat sekadar ilmu untuk cukupkan gred for the sake nak grad. well, the truth kan?

Next story, bila kita cakap pasal syirik, common malay akan terbayang bomoh, pawang, or someone yang minta tolong khadam or makhluk alam ghaib. ok stop it right there. you mean like belakangkan Tuhan isn't? Beb, fikir sebentar. Minta bantuan dan percaya tiada kuasa yang dapat tolong kita kecuali taghut? does it clear? Kita sangkutkan pergantungan kita kepada sesuatu selain Tuhan. Itu syirik. Then equal to, anggap belajar tinggi-tinggi, full marks sumpah power tiptop boleh bahagia dunia akhirat,,syirik! Eh? 

Kita tak banyak masa, continue to Ikhlas. Sesuatu yang bukan tangible. Mula dari hati. Hati perlu ada akhidah. Akidah perkara pertama yang ditekankan among the Sohabiah. Kenapa akidah? Kenapa hati? Sebab, even ada akal hati kalau dah kotor, bisa jadi jin. Ya sejahat-jahat manusia sebaik-baik jin.

15/6/13
10:50 PM