Thursday, November 15, 2012

ya, kita kena behave!

welcome Friday with barakah fiha.

Assalamualaikum kawan-kawan, mari baca Quran, lalala, da tak ingat lirik.

masa kecik-kecik dulu mak pak hampa ada tak cakap,

"pi buat kerja sekolah dulu, baru boleh p main"

atau

"kalau hampa puasa penuh, opah bagi seploh hiinggit"

tidakpun

"tolong cabut bulu ketiak abah ni, nanti abah bawak g jalan-jalan"

or ghairiha dan sama waktu dengannya.

ada ke tidak? ada ke tidak?~ for me yes, ada dan selalu kut, you need to do something useful for you or someone else then you get the reward/s. 

kat rumah pun selalu jugak dengan adik-beradik, "basuhkan pinggan yang mak suruh aku tadi, nanti Allah bagi pahala". haha, yang Allah bagi pahala tu aku tambah.

apa yang aku nak highlightkan kat sini, paten dia sangat jelas, like ' You behave, and I'll give you rewards'.
mudah dan simple kak bedah oii. 

Victory is not the property of brilliants.
It is the crown for those who bow themselves in front of a hard work and have confidence. cc: a

Allah dah tunjuk mana jalan kebaikan mana jalan kefasikan, tinggal kita je nak decide mana satu jalan yang kita nak ambik. kan?

 
#110

Katakanlah (wahai Muhammad) : " Sesungguhnya aku hanyalah seorang manusia seperti kamu, diwahyukan kepadaku bahawa Tuhan kamu hanyalah Tuhan Yang Satu, sesiapa yang percaya dan berharap akan pertemuan dengan Tuhannya, hendaklah dia mengerjakan amal yang salih dan janganlah dia mempersekutukan sesiapa pun dalam beribadah kepada Tuhannya." (al-kahf)

Sunday, November 11, 2012

and..

and he said, I am the rebellious one. I didn't look into it. I just took that for the sake of time

(add-on, by me :p).

and it is bothering me. for now. because I think, he's right...but only on the point that he said I put so much

myself into it. I didnt do research on the ground. blame me on, I took so many assumption. but, but..the most

important part is, he praised me on the concept generation. at least I'm not going out with watery-crystal-

clear on my eyes.. I hope never.

cc: 1stproject 2ndyear. google too
salam.