Thursday, July 12, 2012

wrap up last sem.

Assalamualaikum :D

Blog usang lagi bersawang, sounds familiar. *pandang kiri kanan*.

itu blog aku..(T.T). From now on insyaAllah tak lagi. myb?

Last hupdate feb 6, 12. dan sekarang julai 13, 12. kira sendiri berapa lama. Mana tak usang lagi bersawang.

startled. apa aku nak tulis lagi ni? almaklumla dah lama tak sentuh keypad. #penipuan.

hoyeah, sem 2 tahun 1 dah lama berakhir dan result keluar 27 Julai 2012. sebelum itu, senarai tampal dah keluar, dan, dan, dan..resultnya. alhamdulillah, better than yesterday. means, lebih molek dari sem 1 tahun 1. :D. zipped mouth. frozen tounge. alhamdulillah. sujud syukur dulu baru melompat buat2 capai rama-rama. :P

I have nothing to share. except those assignments yang kena hantar guna softcopy.

first, Design History punya assgmnt. Cik Kamal (Lect.) telah memberi tugasan untuk membuat poster personaliti diri titew sendiwi. Aku telah termenung dan terkesima dalam masa 2 hari kerana terkejut sebab taktau nak sembur cat warna apa atas kertas A3. kenapa A3? oh, itu kerana kami perlu menghantar dalam format A3. Dah bermacam cara aku mencuba untuk mencari idea, dan setelah bersengkang mata bermain aci sembunyi dengan adobe photoshop, maka terhasillah karya cipisan ini.

Ramai orang tanya, apa maksud disebalik gambar perempuan tudung terbang2 dengan selendang biru luntur ni? terkesima lagi. Nanti titew tanya tangan titew kenapa diowang lukis macam ni ek? ek? really. I don't have the answer.

Next, i.dESIGN subject. hardcore subject. bahasa melayu pekatnya reka bentuk industri. Kami student hingusan id telah diberi 2 projek. 1st, serap element nature ke dalam windchime.ala, windchime yang rod2 besi ringan yang bergantungan dan apabila angin bertiup sepoi2 akan berlaku collision dan menghasilkan momentum yang mengeluarkan bunyi..kling2.kling2..

dalam projek ini titew dengan gemilangnye telah memilih gajah sebagai subjek untuk dimasukkan elemennya ke dalam windchime. gambar tarak. ada sketches gajah je.


2nd subjek adalah rubbish receptacle. Kawasan kajian adalah di entrance, pintu besar utama Suria Mentari KLCC. gamba tarak jugak. mock-up punya projek tarak jugak. segan sebab tak lawo.

#stomachache

part1. completed succes.

P/S: thanx to you. my catalyst for continue blogging. :)

P/S/S: angin sgt kuat di setapak jaya. assalamualaikum. and, morning :D