Saturday, September 10, 2011

ekspresi aku bercampur.

assalamualaikum.

did you notice that, there's no smiley after my greeting? right. I'm modeless.

4/9. aku telah mula ditransfomkan menjadi mahasiswa utm dalam minggu transformasi mahasiswa (MTM). dari duduk tido makan suap tibi online kepada mahasiswa kuliah bas lecturer hema canselor design and blablabla. aku rasa macam shocked dan masih mamai. minda aku merayau-rayau mencari life handle. otak aku gatal pikir macam2. boleh tak aku survive? camna kalau aku hayut? aku boleh fokus atau tidak? serius weh, aku masih mamai..

oh yeah. lupa nak cite. ahad lepas aku telah mendaftar di utm, jalan semarak, kl. macam biasa jalan extravaganza jamm. bangunan yang boleh patahkan tengkuk sebab terlampau tinggi dari aku. bau macam2. then sampaila ke utm. pendaftaran semua smooth dan clear. good job crews. bergerak ke kolej kediaman lebih kurang 5km kot dari kampus. kalau nak pergi kuliah ke studio memng kena naik bas. dan kebanyakan kelas aku kat yayasan selangor.

bercakap pasal kolej kediaman. aku rasa sangatlah beruntung dapat tinggal kat sana. kolej siswa jaya. ada 7tingkat. lif 2 kotak. tangga. ada 4 wings.wifi 4bars(kalau kat tingkt 1 atau tangga dan bukan waktu puncak) toilet dalam bilik dan share dgn 2 bilik. koop, cafe. laundry room, toaster, peti ais/sejuk, microwave kat tingkat 2, 4 dan 6. bilik tibi ada astro kat tingkt 1, 3 dan 7. dan macam2 lagi lah.

next week start dah kelas. start kelas pkul 8. naik bas. klas paling lewat habis pkul 10malam. hambik kaw. lama. aku harap fokus untuk belajar kat sini tak pudar ke hilang ke lari ke.

senanya, banyak lagi yang aku nak taip tapi ada roadblock dlam saraf otak. sokay kan, banyak masa lagi aku boleh cite. selagi hayat dikandung badan.

jadi. assalamualaikum. dan baibai.