Saturday, May 1, 2010

tiada mood

dan selalunya, idea akan mencurah bagai KTM menuju ke stesen Gemas.
(ada org tanya kenapa Gemas? sebab dekat ngan rumah mak mertua!)
tapi tu bila kat luar, bukan depan monitor.
story sket, time aq jemur baju aq teringat nak post something,
dan bila masuk rumah,
hampeh,
mood tiba2 pasang sayap dan terbang ke syiling.
lalu hilang dan itulah yang dinamakan tiada mood

ada banyak sebab kenapa tiada mood.
meh aq bagi fakta tak diiktiraf.
antara sebab-sebabnya:-
  1. nenek streamyx semakin uzur.
  2. xdapat test JPJ lagi walaupun start driving class 8/2/2010
  3. kurang sosial dalam usrah
  4. lupa tengok halaqah
  5. lalai dengan kakak fesbuk
  6. bf jatuhkan talaq
  7. adik angkat pegi angkat kakak lain
  8. kucing beranak sekor je(harap perut je besar)
cukupla tuh,,*da penat fkir idea kurg moral*
mungkin ni post paling panjang bulan ni kot?
komputer makin lama makin hang la,
takde kaitan dgn sebb diatas
harap maklum
*peace*
untuk senyuman gigi besi!

layak ke?


terjauh plak gamba nih.
"maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?"
ar-rahman





Tuesday, April 27, 2010

taging tag

bekas kekasih saya ialah
basikal racing yang menyerupai basikal tua

saya sedangg mendengar
bunyi cengkerik+kipas

mungkinn saya pat0t
tidur sekarang

saya suka
full inbox

sahabatsahabat baik saya
kawan2 saya

saya tak faham
kenapa ramai suka pakai tudung jarang

saya kehilangan
masa lalu

ramai yang berkata
upu klua 1 mei

makna nama saya
orang yang diredhai. (aminn)

cinta itu adalah
suci

di suatu tempat ses0rangg sedang
on9

saya akan cuba
menjadi engineer manufacture yang berwibawa

ayat selamanya membawa maksud
abadi

telef0n bimbit saya
J105i

bila saya terjaga dari tidur
solat2

saya palingg meluat bila
gedik menyelubungi diri manusi

pesta atau parti adalah
gatherin' between fren, family, etc

haiwan yang palingg c0mell penah saya jumpe
dr. lintah

peringkat um0r yangg paling menyer0nokkan
semua peringkat..'U'

hari ini
lawatan dawama

malam ini saya akan
tidur awal

es0k pula saya akan
bangun awal

saya bet0lbet0l ingin
jadi rajin. macam khadijah.haha

ketika anda melihat wajah anda di cermin pagi ini
alhamdulillah, masih comel

pergi belibelah ataw arked permainan
takde pilihan lain ke? kursus kawen ke?

makanan barat ataw jepun
char kuew teow

makanan segera ialah
segera mati

bilik yang terang ataw gelap?
terang

ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang
okay, japgi madya kunci pintu

siapa yangg anda mahu tag?

taging tag

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.


thnxy yah, miss wardah
tempat: KEMAS
masa: 10.30 am

nama kucing ni Hasyim, sempena nama anak pengerusi KEMAS.
kucing ni berkemaluan jantan dan turut bersuara(mengiau) garau.
ala2 kucing matang.
setiap pagi dan petang Hasyim akan mengiau sambil mengelilingi bengkel.
beliau akan cuba menakutkan makcik2 juga gadis2 tanpa niat dengan
berjalan tanpa tujuan dan merempuh kaki2 pelajar KEMAS
dengan sesuka hati.
refleksi dari pelajar , sama ada mereka melatah, mengucap panjang,
membaca al-Fatihah, atau tindakan spontan mencampakkan Hasyim ke syiling bengkel.
poor hasyim.
.
.
.
tag ini saya serahkan kepada mereka:
senior mye,
senior khalies
senior nabilahh
senior diyanah
senior aishah
senior fauzany
senior fazyra
senior nad
senior naeila
senior dinasour
senior mouse

Monday, April 26, 2010

lintang


anak nelayan itu,
hangus baunya
gelap mukanya
comot rupanya

anak nelayan itu,
berperang dengan masa,
menuju ke teratak ilmu
mengayuh basikal tua

anak nelayan itu,
luar biasa sekali,
akalnya cair umpama lava yang mengalir
secerdas little einstain

impiannya satu
mengubah nasib keluarga
menjadi secerah mentari
setiap hari berusaha, dan usaha

namun, tiang hidupnya
tiba2 saja runtuh
menjadikan impiannya roboh
bintang citanya runtuh

lintang-laskar pelangi
tabahnya hatimu

.........................................................................