Friday, March 12, 2010

ayam!!


ayam masa kini semakin sombong
mentang2la sedap
gigit kang!!

ayam said: apala budak ni usha2, ganggu masa depan betul
ayam said again:baik aku bla, satgi kene terkam plak

persian

siamese o persian?
i'll choose siamese.
why?
hey, look it down here,
kucing parsi muka penyek
ada faeces dalam bekas kuning
bulu sama macam karpet, ke tiada beza?
suka ekornya
tapi sentiasa dikurung
lepaskan daku~

tom and jerry in action

tom menanti masa yang sesuai
jerry yang telah ditelan, terkeluar semula, gara2 kepala yang cukup besar
kunyah time!!
kerakusan kesangatan
everything is done for today,,nyum2

blacky

my little mandul cat.

tidur gaya tenggiling
nampak macam kucing berpunggung besar
frust,gantung diri
sebelum tidur, dgr hikayat kucing mahawangsa
wahha,,nilah gaya sebenar beliau tidur

Sunday, March 7, 2010

terima kasih

my hope
alhamdulillah,
alhamdulillah,,
Tuhan kurniakan padaku kegembiraan
selepas diberinya kedukaan,,
indah kan?

pagi2, bangun macam biasa,
hari ni bengkel cuti
jadi terus buat kerja rumah,,
tiba2 ayah suruh beli ikan,
hahaha,,
rasa malas nak keluar sebenarnya,,
sebab da selalu keluar,
tiba2 mak long datang bawa ikan,
*pucuk dicita ikan mendatang*
lega,,no need to fly

yes2,
petang tadi tengah sibuk baca buku
*Bila Tuhan Berbicara(faisal tehrani)
tiba2 mak panggil..
dengan langkah gemalai pegi la kat mak
(gemalai bermaksud rasa malas sebb rasa mesti mak suro buat keje)sigh**
nah,,mak bagi buku
*Indahnya Hidup Bersyariat(Dato Ismail Kamus)
Oh, Tuhan!!
gembira gila,
yay, xdela buang masa pegi pinjam buku kat PS
bwat masa terdekat ni.

tadaa,,**malam kemuncak
kawan Ateh datang malam tadi
(ateh=mak saudara)
minta tolong cari file dalam pen-drive beliau
cari punya cari
sume turun padang termasuk mak ngah
bersama anak beliau,oh dan sepupuku
lama jugak,,
dah berapa ramai cari x jumpa,,
ohh,,rupanya dalam compression file,,
patutla search xjumpa2
sebelum tu kawan ateh cakap
'kalau jumpa saya bagi rm50",,sebab terdesak cari file tu
hoho,,
gila2 usaha akhirnya jumpa,,
dan wan turut menyumbang rm5
kerana mengurut beliau,,

urut pun dapat duit,,
walau aku mata duitan,,
tapi aku tak pernah minta,
mereka yang bagi,,

with full of happinese,,
i wish"happy day!!"
have a great day tomorrow yah?!!

11 mac 2010




hahahaha,,
opss, patutnya mulakan dengan basmalah.

okay,,
apa nak jadi ngan aku nih?
tak keruan langsung.
mungkin sebab lama tak buat chemical eq.
atau terminum air basuh pinggan.

lagi 3 hari 11 mac dan tau apa?
lagi 3 hari aku akan tau aku akan ke mana selepas ini?
lagi 3 hari phone x berhenti berdering,,
lagi 3 hari,3 hari beb!!

selama ni aku cuma gelak time fkir peksa besa,,
cam UPSR PMR SMA,,
yelah,walau dapat result,
tetap sambung blaja kat sekolah,
ohohoh,,now SPM maa,
lepas ni takde sekolah-sekolah,,
(aq x terhingin nak ambik f6 O A-level)

hahaha,,
ada 1 malam,,
sebelum aku tidur,,
memng complete ngan wudhu
3 qul, doa tidur siap ngan syahadah agi,,
uh,xtahan,,
aku mimpi aq dapat result,
ohooo,,tapi watpe nak bagitau,,
tggu yg real punya baru ori..

dari darjah 6 agi,
aku memng cepat terpengaruh dalam cita2.
masa awal taun 2004,
tyme PMD(progrm maju diri),
cikgu tanya la sensorang cita2 nak jadi apa
then tulis dalam kertas,
aku yang termangu-mangu fkir la
usha la kawan sebelah punya cita2,,
emm,,aq panggil dia nani
dia nak jadi usahawan berjaya
dan aku juga turut menulis cita2 yang sama sepertinya
agak ngok la,,tapi releven gak
xkesah la ada berjuta2 usahawan berjaya dalam malaysia
maju usahawan untuk malaysia,,
hoho,,

dan sekarang,
aku rasa aku xnak fkir pasal pekerjaan yang aku nak,,
walau aku mata duitan,,(eh, lari tajuk)
sebb lepas dapat result,,
semua akan terbongkar,
owh,,apa aku cakap nih?

sebelum aku start benda yang absurd
(teringat trogonometry plak)
baik aq solat dulu,
chow,,^^