Thursday, January 28, 2010

milk

apa yang kamu lihat?apa yang kamu fikir?apa yang kamu rasa?
jangan tanya aku,,
tanya hati kamu

Wednesday, January 27, 2010

itu salah kamu

hati,

mudahnya kamu berubah,

berpaling sejenak,

pada fatamorgana duniawi,


hati,

rapuhnya kamu,

mudah dilentur,

mudah dirempuh,

oleh nafsu yang tidak mengenal erti syukur,


sampai bila kamu harus begini?

mengajarku itu dan ini,

kalau itu yang molek sahaja tidak apa,

ini perkara yang lagha dan sia,


hati>>jangan salahkanku,

salahkan pendirianmu,

persoalkan jati dirimu,

mana kau letakkan imanmu?

di kaki atau kepala lutut?


sudah Dia berikan akal,

itulah buruk inilah cantik,

akalmu sudah lumpuhkah?

atau imanmu sudah terkubur,,


Monday, January 25, 2010

boredom

korg pernah x rasa macam nak _____ sebab comp jammed?
pernah x rasa punya bengang tahap x ingat sebab ap yang korang download stuck?
pernah x alami masa tengah syok bawa motor, ada lori sampah BDLK selit sebab perasan kecik?


tolonglah jangan buat masalah,,
duhai hati, banyakkan berzikir. jangan kerana methyl setitik.(sendiri bole sambung).


bunuh tikus tanpa sedar

sebab-sebab tidak boleh mengawal emosi:>>

  1. tahap kebosanan yang melampau
  2. sudah terlalu lama meninggalkan latihan add math
  3. kurang tarbiyah dari yang berpengalaman
  4. kekangan yang melampau
  5. syndrome tumbesaran
  6. jenis darah(rhesist +ve)
  7. terdapat pihak yang menganggu habitat semulajadi
  8. putus cinta
  9. bau busuk yang gila tahap tak ingat(BDLK)



Sunday, January 24, 2010

luruskan saf

Anas bin Malik meriwayatkan Rasulullah bersabda: Sesiapa yang mengerjakan solat berjemaah kerana Allah dengan memperoleh takbiratul ula selama 40 hari akan mendapat dua kelepasan, kelepasan daripada api neraka dan kelepasan daripada sifat munafik. (Riwayat al-Tirmizi).

camna nak dapat tu?tunggu aku monopause okay~kalo takat ngan adik, bole la kut. nak gi masjid agak payah. padahal masjid bape meter je.

adik2 aku.orang yang pergi belayar pun solat atas kapal.


adik.adik2 aku.marilah solat bersama kakakmu. sekali kita berhimpun, hati2 kita turut berhimpun. adik2 aku.jangan mudah terpedaya dengan astro ceria, disney clubhouse, disney channel, cartoon network juga ben10. itu cuma dusta dan melalaikan.adik2 aku, marilah mengenal siapa itu salahuddin al-ayubi, yang menguasai dunia, menyebarkan islam. lebih hebat dari ultraman max.adik2 aku, jum kita mengenal hero sebenar islam. jerit-perit mereka lebih pedih berbanding ben10 yang ada kelebihan bertukar accelerate, guling2 dan macam2 lagi.

adik2 aku.mari kita membina famili yang yang bertuhankan Allah s.w.t, berkiblatkan kaabah, berimamkan Rasulullah s.a.w yang mulia, berpandukan dua pusaka yang tidak ternilai harganya, Quran dan Hadith.

adik2 aku.marilah, luruskan saf

sepi

"mak, hari ni hari apa?"


"em, ahad kot.kenapa?"


"saja tanya.."


"..."


"mak,saya sayang mak.."


"mak tau.."

hari-hari sama. tade yang berbeza. warghh!!cepatla habis cuti. aku rindu nak study. lepak ngan kawan, gurau sesama. lagi 1. rindu nak pakai baju sekolah.(walau ramai yg x suka)

pagi2, bangun, solat, makan, jemur baju, sapu lantai, makan,makan,makan,makan,makan..

so, korang yang pernah kenal ngan aku jgn terkejut kalau aku da membesar melangkau zaman.

mye>>nak tulis apa lagi?